MENIU

Angela Merkel a câştigat alegerile. Ce nu ştiai despre cea mai puternică femeie din lume

Angela Merkel a câştigat alegerile. Cea mai puternică femeie din lume a fost la un moment dat şi barman. Iată câteva lucruri pe care nu le ştiai despre cea mai puternică femeie din lume.

Cancelarul Angela Merkel, liderul Uniunii Creştin-Democrate (CDU), s-a declarat mulţumită de rezultatul obţinut în scrutinul parlamentar şi consideră că scorul bun înregistrat de formaţiunea extremistă Alternativă pentru Germania (AfD) reprezintă un test.

Succesul partidului Alternativă pentru Germania este un test pentru poporul german, a apreciat Angela Merkel, subliniind că este important ca alegătorii care votat cu AfD să fie recâştigaţi de formaţiunile moderate.

Publicaţia Time a întocmit o listă cu lucruri neştiute despre cea mai puternică femeie din lume.

Numele de fată al Angelei Merkel este Angela Kasner, tatăl său având rădăcini poloneze. Merkel este de fapt numele primului soţ al cancelarului, un fizician cu care s-a căsătorit în 1977, căsnicie care a durat doar patru ani.

Tatăl Angelei Merkel a fost pastor protestant, iar mama sa a fost profesoară de latină şi engleză. Ei au fost nevoiţi să se mute din vestul Germaniei în est, imediat dupa ce s-a născut fiica lor, Merkel.

Susţinătorii săi îi spun adesea „mutti”, care în germană înseamnă „mami”.

Pe când avea nouă ani şi se afla la ora de sport, Angela Merkel a stat nemişcată timp de 45 de minute pe trambulină, gândidu-se dacă să sară în piscină sau nu.

Merkel a lucrat ca barman la petrecerile din facultate.

Angela Merkel are este licenţiată în fizică şi are un doctorat în chimie cuantică. Unile voci spun că succesul pe care îl are în politică se datorează abordării analitice a situaţiilor, folosită şi în ştiinţă. Merkel a fost singura femeie cercetător de la secţia de chimie teoretică de la Academia de Ştiinţe a Germaniei de Est.

După divorţul de primul soţ, Merkel a locuit o perioadă ilegal într-un apartament din apropierea unei gări. „Nu ai ajuns prea departe până acum”, i-a spus tatăl său când a împlinit 30 de ani

Când a căzut Zidul Berlinului, în 1989, Angela avea 35 de ani. În timp ce oamenii au ieşit să sărbătorească pe străzi toată, ea a băut o bere cu câţiva străini, după care a mers imediat acasă să nu fie obosită a doua zi.

Angelei Merkel îi place să gătească. Cumpără alimente de la supermarketuri pe care le plăteşte cash şi i-a mărturisit preşedintelui nigerian Goodluck Jonathan că îi pregăteşte soţului său micul dejun în fiecare dimineaţă.

Sursa