MENIU

Angajată a Poștei Române, diagnosticată pozitiv cu COVID-19

posta romana

Caz pozitiv de COVID-19 în rândul angajaților Poștei Române! Este vorba despre o casieră de la Oficiul Poștal 86, din București. Aceasta nu a mai fost prezentă la serviciu din data de 26 martie, fiind în concediu pentru tratarea unor afecțiuni medicale. 

"Suntem alături de ea. În prezent nu prezintă niciun simptom, cu alte cuvinte este asimptomatică. A intrat în concediu medical pentru afecțiuni legate de coloana vertebrală. Ieri a fost testată pozitiv și a fost transferată imediat la Spitalul Colentina. Suntem în permanent contact cu ea și cu reprezentanții DSP pentru a stii care este protoculul pe care îl avem de urmat", a declarat astăzi, la Realitatea PLUS, directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu.

Potrivit lui Grigorescu, activitatea din cadrul Oficiului Poștal 86 din Capitală a fost suspendată pentru două-trei zile pentru a se face dezinfecția, iar personalul se află în izolare la domiciliu.

Oficialul a precizat că au trecut 13 zile de la ultimul contact avut de angajat Poștei Române cu personalul din cadrul oficiului unde lucra. Totodată, el a precizat că nici în rândul celorlalți 23 de angajati nu există simptome specifice infectării cu COVID-19.

În ceea ce privește calendarul distribuirii pensiilor, Horia Grigorescu a spus că "nu există devieri de la calendarul normal", angajații de la Oficiul Poștal 86 fiind ajutați de colegii lor de la alte alte oficii poștale.

Cât privește măsurile luate de instituția pe care o conduce pentru protejarea propriilor angajați, Grigorescu a spus că au fost luate "măsuri graduale". "Am ajuns acum la acel nivel de protecție, astfel încât angajații să aibă mănuși, măști și dezinfectant", a precizat șeful Poștei Române, menționând că o altă măsură a vizat termenul foarte scurt de interacțiune dintre angajații instituției și beneficiari. 

Mai multe articole despre:
posta romana angajata posta infectare covid-19