MENIU

Angajat al unui centru de plasament din Bucureşti, reţinut într-un dosar de trafic de minori

Angajat al unui centru de plasament din Bucureşti, reţinut într-un dosar de trafic de minori

Un angajat al unui centru de plasament din Capitală a fost reţinut, miercuri, împreună cu alte nouă persoane, în urma unei acţiuni a poliţiştilor şi procurorilor DIICOT vizând destructurarea a două grupări specializate în trafic de persoane şi trafic de minori, informează Poliţia Română.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti, cu sprijinul serviciilor de Combatere a Crimei Organizate Teleorman şi Dâmboviţa au desfăşurat, miercuri, 12 percheziţii domiciliare pentru destructurarea a două grupări infracţionale specializate în trafic de persoane şi trafic de minori, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012 - 2014, traficanţii de carne vie ar fi recrutat, transportat, sechestrat, cazat şi găzduit mai multe victime, dintre care unele minore, pentru a le obliga să se prostitueze. Dacă refuzau să se prostitueze, fetele erau bătute, iar unele dintre ele erau "predate altor traficanţi care, la rândul lor, prin ameninţări şi violenţe, le obligau să practice prostituţia în folosul lor".

Surse apropiate anchetei au precizat pentru MEDIAFAX că unul dintre bărbaţii acuzaţi de trafic de persoane era îngrijitor la un centru de plasament din Sectorul 1.

În urma percheziţiilor a fost găsită şi o minoră, în vârstă de 15 ani, cazată la una dintre adresele suspecţilor.

Procurorii DIICOT au reţinut zece dintre cei 12 suspecţi, aceştia urmând să fie prezentaţi instanţei Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. În acelaşi timp, două persoane au primit interdicţia de a părăsi ţara.