MENIU

Angajări masive la o companie românească - Salariile sunt de 2.000 de euro pe lună

Angajari

Gigantul de stat Hidroelectrica scoate la concurs posturi în valoare de sute de mii de euro pe lună. Compania a anunțat că face angajări masive după ce noua schemă de organizare internă a fost aprobată de Consiliul de Supraveghere, la finalul lunii ianuarie. Salariul mediu net ajunge la 2.000 de euro pentru fiecare angajat. 

Hidroelectrica așteaptă aproape 280 de noi angajați care să lucreze în noile capacități de producție care urmează să fie puse în funcțiune. Compania este cea mai profitabilă din țară, cu o cifră de afaceri de 6,3 miliarde lei în anul 2021, cu 63% mai mare decât în anul precedent. 

Hidroelectrica îşi întăreşte structura de personal cu 219 posturi ceea ce îi va permite accelerarea ritmului investiţional şi consolidarea relaţiei cu clienţii, a anunţat compania, citată de Agerpres.

„Modificările recente ne vor permite accelerarea ritmului investiţional, precum şi consolidarea relaţiei cu clienţii prin îmbunătăţirea semnificativă a serviciilor oferite acestora”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Acesta a precizat că nivelul beneficiilor salariale oferite personalului nou angajat urmează să fie corespunzătoare cu nivelul salarial în branşă, cu contractul colectiv de muncă, precum şi cu nivelul pachetelor de motivare oferite de societăţile multinaţionale cu care Hidroelectrica intră în concurenţă directă.

„Facem precizarea că toate posturile vor fi scoase la concurs în mod public, pe site-ul societăţii noastre, şi îi invităm pe cei interesaţi şi care – evident, au pregătirea necesară cerinţelor de ocupare a posturilor, să urmărească anunţurile companiei”, a adăugat şeful Hidroelectrica.

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica a probat în şedinţa din data de 31 ianuarie a.c., la propunerea managementului companiei, noua schemă de organizare internă a societăţii. Schimbarea de organigramă, cu efecte asupra structurii interioare a Hidroelectrica, presupune suplimentarea structurii organizatorice cu 272 noi posturi destinate întăririi departamentelor societăţii, dar şi restrângeri de activitate pentru zonele mai puţin solicitate funcţional (-53 de posturi).

Potrivit sursei citate, înfiinţarea posturilor vine ca urmare a unei analize interne serioase şi a consultării partenerului social.

Mai multe articole despre:
hidroelectrica angajari