MENIU

Angajații din penitenciare protestează pentru condiţii mai bune

Angajații din penitenciare protestează miercuri, 12 octombrie 2016 la sediul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Aceştia cer condiţii mai bune de lucru în penitenciare, dar şi demisia ministrului Raluca Prună.

Angajații din penitenciare protestează din nou în ţară, dar şi la sediul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) pentru condiții de lucru mai bune, pentru eliminarea deficitului de personal și pentru echitate salarială. Aceştia cer totdată demisia ministrului Raluca Prună pentru incapacitatea de a gestiona problemele Justiției.

La nivel național sistemul penitenciar are un deficit de 8.000 de posturi raportat la standardele în materie emise de către ANP și se înregistrează 1,5 milioane de ore suplimentare, iar perspectiva este ca acești indicatori să se înrăutățească în condițiile în care dinamica de personal înregistrează un trend negativ.

Protestele vor continua cu un mare miting în fața Ministerului Justiției în data de 18 octombrie 2016. În paralel mii de acțiuni în justiție vor fi depuse împotriva Guvernului României și a reprezentanților patronatului până la nivelul de director de penitenciar, se arata intr-un comunicat al sindicatului "Omnia".

Mai multe articole despre:
ANP penitenciare