MENIU

Andrei Baciu: „Sute de români au încercat să obțină certificatul digital în mod fraudulos”

Andrei Baciu - Secretar de stat în Ministerul Sănătății

Secretarul de stat Andrei Baciu susține că au fost peste 300 de încercări de a utiliza adeverințe false de vaccinare. Acesta a trimis suspiciunile la Poliție.

„Sunt în momentul de față peste două milioane de certificate digitale eliberate. Sunt situații excepționale pentru care trebuie să trimiți dovezi unui pacient care a ales să se vaccineze în străinătate cu prima doză și a făcut a doua doză în România. Pentru eliberarea certificatului digital au nevoie să prezinte un document care atestă acest lucru.

Aceste documente se trimit la un grup de lucru care ține de Ministerul Sănătății și care evaluează toate aceste documente. Sunt peste 370 de adeverințe de vaccinare, pe hârtie, care sunt probabil false. Am primit aceste solicitări în speranța de a elibera certificatele digitale. Evident că le-am trimis către autorități, la Poliția Română. Și aici a fost constatată o încercare de a găsi o scuză.

Sunt două milioane de certificate digitale eliberate. Peste 95% privesc vaccinarea. Deci dintr-un milion nouă sute sunt cel puțin 300 de încercări de a utiliza adeverințe false”, a spus Andrei Baciu la un post TV.

Mai multe articole despre:
andrei baciu certificat covid false adeverinte