MENIU

Anchor reia lucrările la a doua clădire de birouri din Bucureşti, îngheţate din cauza crizei

Anchor reia lucrările la a doua clădire de birouri din Bucureşti, îngheţate din cauza crizei

Dezvoltatorul imobiliar Anchor Grup ar putea începe în acest an lucrările pentru finalizarea clădirii de birouri Metropol Center, din Bulevardul Timişoara, cu o suprafaţă de 35.000 de metri pătraţi, a cărei construcţie a fost îngheţată în 2009.

"Ne-am întâlnit cu boardul companiei şi am decis să reluăm dezvoltarea clădirii de birouri Metropol Center, cu o suprafaţă de 35.000 de metri pătraţi. În toamnă am putea să începem construcţia, iar în prezent suntem în faza de selecţie a contractorului general. Peste o săptămână putem să dăm mai multe detalii şi cifre despre proiect", a declarat joi într-o conferinţă de presă Yurdaer Kahraman, global CEO commercial Real Estate Properties Fiba Holding, companie din care face parte Anchor Grup, potrivit mediafax.ro.

Clădirea de birouri este situată în apropiere de centrul comercial Plaza România, deţinut de asemenea de Anchor Grup. Până acum a fost construită structura imobilului, dar dezvoltarea a fost sistată în 2008-2009. Termenul iniţial de finalizare a construcţiei era al doilea semestru al anului 2009.

În 2012, şeful de atunci al Anchor Grup, Ali Ergun Ergen, anunţa reluarea lucrărilor de construcţie şi finalizarea clădirii în 8-9 luni.

Anchor mai deţine o clădire de birouri în aceeaşi zonă, Anchor Plaza, de 27.000 metri pătraţi, centrele comerciale Bucureşti Mall şi Plaza România, în proces de renovare, investiţie de 25 milioane de euro, şi complexul de locuinţe Incity Residence.

Mai multe articole despre:
Bucureşti capitală birouri clădire Anchor