MENIU

Anca Dragu, după ce moțiunea USR-PLUS a fost din nou respinsă: Toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegerile anticipate

Anca Dragu

Președintele Senatului a lansat acuzații dure la adresa colegilor din Biroul Politic Reunit al Parlamentului care au respins, din nou, solicitarea ca moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu să fie dezbătută și votată. Anca Dragu susține că aceștia au încălcat Constituția și a precizat că doar PNL poate pune capăt crizei politice, prin înlăturarea premierului. 

În caz contrar, Anca Dragu nu a exclus varianta alegerilor anticipate. 

”Considerăm că noi nu putem continua cu premierul Cîțu și ne așteptăm ca PNL să-l retragă. 

Trebuie să continue această moțiune de cenzută. Faptul că unii colegi din BPR - UDRM, PSD și PNL - au votat împotriva continuării moțiunii depuse de USR PLUS încalcă grav Constituția. Scrie clar în morivarea CCR. Am văzut tot felul de declarații halucinante. Cred că ar trebui să facem grupuri de lectură să citim împreună comunicate. 

PNL trebuie să decidă pe ce cale o apucă și cum vede în continuare guvernarea.
Mingea este la PNL, care trebuie să decidă dacă dorește să guverneze, fără premierul Cîțu, sau dacă vrea să continue conflictul să mergem până la anticipate. Toate opțiunile sunt pe masă”, a declarat marți președintele Senatului. 

Citește și: ”Moțiunea de cenzură USR Plus și AUR ajunge la vot abia după motivarea CCR”

Declarația a fost făcută după ce Biroul Politic Reunit al Parlamentului a decis că moțiunea USR-PLUS mai are de așteptat pentru a fi votată. În ceea ce privește moțiunea depusă de PSD, BPR a decis să fie citită joi și votată marțea viitoare. 

Citește și: ”CCR: Conflict constituțional între Guvern și Parlament. Moțiunea USR-AUR poate fi dezbătută și VOTATĂ -DOCUMENT”