MENIU

Anca Alexandrescu, scenarii bombă înainte de rotativă. Ce jocuri se fac în PNL? Pe cine ar vrea Iohannis premier interimar?

Anca Alexandescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel

Jurnalista Anca Alexandrescu a lansat o serie de scenarii-bombă legate de jocurile de culise care se fac înaintea rotativei la guvernare. Realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel susține că momentul este un test major în special pentru liberali, în condițiile în care există nemulțumiri privind subordonarea față de Palatul Cotroceni.

"Cred că azi este un moment extrem de important pentru Klaus Iohannis, pentru că se va vedea dacă PNL mai este dispus să stea în genunchi în fața lui sau se va ridica. Am spus încă de ieri că, pe surse, președintele le-ar fi cerut celor din PNL să nu mai păstreze în viitorul cabinet nici măcar la nivel de secretari de stat o serie de lideri și a cerut chiar ca Lucian Bode să revină la partid, pentru că PNL a scăzut foarte mult în sondaje.

Șeful statului nu-și dorește nici ca Rareș Bogdan, Dan Motreanu sau alte nume vehiculate să facă parte din noul executiv, din 2 motive; primul pentru că vrea ca toți să tragă pentru partid și al doilea pentru a-i crea o dificultate lui Marcel Ciolacu.

Astăzi este de urmărit ce se întâmplă la PNL, este foarte important (...) pentru că nucleul dur din PNL, care provine din fostul PDL, nu mai acceptă ca președintele Iohannis să mai facă jocurile în partid", a afirmat Anca Alexandrescu, într-o intervenție la Realitatea Plus. 

Anca Alexandrescu a mai afirmat că este posibil ca șeful statului să nu numească drept interimar pe niciunul dintre vicepremieri, Sorin Grindeanu și Kelemen Hunor, mai ales în condițiile în care poate desemna orice ministru al actualului cabinet.