MENIU

Ana Birchal la LEGILE PUTERII: Decizia CCR privind Secția Specială e o cârpeală

Ana Birchal: Decizia CCR nu rezolvă nimic, acoperă o șmechereală

Decizia prin care Curtea Constituțională (CCR) a decis marți, că anumite prevederi din Legea de organizare a Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) sunt neconstituţionale nu rezolvă fondul problemei, este de părere fostul ministru PSD al Justiției, Ana Birchal. În exclusivitate la LEGILE PUTERII, Birchal a afirmat că e vorba de o instituție toxică ce trebuie deființață de Parlament. 

"Decizia CCR e doar o peticeală a unei legi croite șmecherește, viclean și împotriva românilor cinstiți. Să ne amintim cine a moșit-o: Florin Iordache, Tudorel Toader, Lia Savonea și compania din “centrele de reflecție”." a afirmat Birchal la Realitatea Plus.

"Lumea trebuie să știe adevărul ! Faptul că au fost declarate neconstituționale câteva aspecte nu înseamnă că celelate puteri pe care acest SIJ încă le are sunt în regulă. Nu, nu sunt deloc în regulă. Tocmai de aceea este extrem de important ca în Senat, și fac apel către toți senatorii să dea un vot în favoarea proiectului pe care eu și câșiva colegi de la USR l-am inițiat pentru ca această secție specială să fie desființată, Și Toader și Savonea ar trebui să-și dea demisia în secunda doi”, a declarat Ana Birchall, la Realitatea Plus.

Fostul ministru al Justiției a precizat că procurorii Secției Speciale au cerut anumite dosare pentru a le îngropa.

“Un alt aspect învederat arată că, de fapt, au vrut să aibă, să creeze un parchet paralel, un parchet al lor. De aceea, și aceste efecte pe care le-au avut în dosarele penale. Să vedem și ce dosare s-au cerut spre analiză de Secția Specială, nu au fost cerute spre analiză, ci spre îngropare, să o spunem direct”, a completat Ana Birchall. Detalii pe Realitatea de București.

Mai multe articole despre:
ccr sij bIRCHAL PSD IORDACHE