MENIU

Americanii vor să cumpere două bănci din România "la pachet"

Bani pentru bănci

Negocieri intense se desfășoară în această perioadă pentru achiziţia băncilor grecești din România: Bancpost şi a Piraeus Bank. Potrivit unor surse apropiate tranzacțiilor, sunt deja patru ofertanţi, iar fondurile americane încearcă să cumpere băncile "la pachet"

În joc este o cotă de piaţă cumulată de 4,6%, care ar mişca puţin sectorul bancar românesc, aflat în pierdere de viteză, scrie Ziarul Financiar.

Negocierile pentru achi­zi­ţia Bancpost şi Piraeus Bank au intrat în linie dreap­tă, în joc fiind două bănci care cumulat au cota de piaţă de 4,6% şi câteva milioane de clienţi.

Ofertele financiare s-au depus pentru amândouă băncile, conform unor surse de pe piaţa bancară. Pentru Bancpost, numărul 9 din România cu o cotă de piaţă de 2,96% şi active de 11,6 miliarde lei (2,5 miliarde de euro) la finalul lui 2016, se luptă Banca Transilvania, fondul de investiţii american Varde şi fondul de investiţii J.C. Flowers.

Fondul american Varde, care are în spate 12 miliarde de dolari, licitează extrem de agresiv pentru achiziţia Bancpost în încercarea de a intra pe piaţa bancară românească, unde vede mai multe oportunităţi de creştere decât băncile locale. Conform unor surse de pe piaţă, Varde este destul de agresiv în discuţiile pentru Bancpost, ceea ce ar putea produce o mare surpriză pe piaţă.

Mai multe articole despre:
Bancpost Piraeus Bank