MENIU

Americanii, SINGURII de pe glob care vor avea parte de tratamentul anti-COVID cu REMDESIVIR în această vară. Care este motivul

SUA au cumpărat toată producția de Remdesivir de la Gilead. Nicio altă țară nu va avea acces la tratamentul anti-COVID în această vară

Statele Unite au cumpărat toată producția de Remdesivir! Nicio altă țară din lume NU va avea acces în următoarele trei luni la medicamentul eficient în tratarea COVID-19, scrie The Guardian.

 

Statele Unite au cumpărat toată producția de Remdesivir din următoarele trei luni, scrie The Guardian, în ediția de miercuri.

Americanii nu au lăsat nimic pentru Maria Britanie, Europa sau restul lumii. Gestul unilateral al SUA îi îngrijorează pe experții și activiștii din sănătate, mai ales în cazul in care un vaccin anti-covid nu pare să apară prea curând.

Remdesivir-ul este brevetat de Gilead, astfel că nicio altă companie din alte țări nu-l poate fabrica. 

Primele 140.000 de doze de Remdesivir, furnizate pentru studii în întreaga lume, au fost deja folosite. Administrația americană a cumpărat acum mai mult de 500.000 de doze - care este toată producția companiei Gilead pentru lunile iulie și 90 la sută din lunile august și septembrie.

Administrația Trump a arătat deja că este pregătită să plătească mai mult și să se descurce mai bine decât restul țărilor pentru a-și asigura produsele medicale de care are nevoie, mai scrie The Guardian.

Săptămâna trecută , Statele Unite au înregistrat un record negativ de 40.000 de noi cazuri pe zi. În prezent, SUA au depășit 2,5 milioane de cazuri confirmate cu COVID-19.

Câteva state federale au ridicat restricțiile doar pentru a le reintroduce din nou din cauza evoluției alarmante a epidemiei de coronavirus în SUA. Luni, guvernatorul Arizonei anunțase redeschiderea, după o lună, a barurilor, salilor de cinema, a celor de gimnastica, parcurile de distracții, acvatice. Texas, Florida și California au inregistrat în ultimele zile cresteri foarte mari a numărului îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, astfel că restricțiile au fost reimpuse.

Cumpărarea întregii cantități de la nivel mondial de Remdesivir de către SUA nu este doar o reacție la creșterea răspândirii și a mortalității, ci, mai degrabă, o atitudine de felul „America în primul rând” în timpul pandemiei de coronavirus, mai comentează The Guardian.

În urmă cu aproape două luni, americani iau mai incercat să „acapareze” toată producția de vaccin împotriva infectării cu noul coronavirus.

La jumătatea lunii mai, gigantul farma Sanofi a surprins și a stârnit valuri de critici când a anunțat că primele tranșe de vaccin anti- COVID vor fi rezervate pentru Statele Unite. La scurt timp a reacționat Uniunea Europeană, care a avertizat că orice vaccin împotriva coronavirusului trebuie pus la dispoziție, în mod echitabil, tuturor statelor. Anunțul vine după ce gigantul farma Sanofi a afirmat că primele tranșe de vaccin anti-COVID vor fi rezervate pentru Statele Unite. Directorul Sanofi tocmai anunțase atunci că pacienții americani vor beneficia primii de tratament, pentru că Washingtonul a finanțat generos cercetările. Mai mulți miniștri din cabinetul francez au calificat atunci declarația drept „inacceptabilă”. Ulterior, directoru lSanofi a transmis că mesajul său a fost înțeles greșit.

Remdesivir este unul din cele două medicamente care s-au dovedit eficiente în tratarea infecției cu SARS-CoV-2. De fapt, Remdesivir este cel mai eficace în tratarea timpurie a pacienţilor, comparativ cu dexametazona care a redus decesele la pacienţii care necesitau oxigen sau ventilaţie mecanică.

Totuşi, Remdesivir, în formula actuală, este folosit doar la pacienţii spitalizaţi, ca schemă de tratament de cinci zile.

Remdesivir este primul medicament aprobat de autorități pentru tratarea Covid-19 și este produs de Gilead. Compania americană dezvoltă o versiune inhalantă, care va putea fi utilizată în afara unui spital.

Agenţia Europeană a Medicamentului a dat undă verde joia trecută, 25 iunie, pentru ca Remdesivir să fie folosit în tratarea Covid-19.

Tratamentul cu Remdesivir este foarte scump.

Compania farmaceutică americană a stabilit prețul de vânzare a unei doze pentru companiile controlate de guvern din țările dezvoltate la 390 de dolari . Astfel că un tratament complet cu remdesivir va depăși două mii de dolari pentru fiecare bolnav COVID, pentru că fiecare pacient are nevoie de șase doze pentru a se vindeca, ceea ce ridică costul la 2.340 de dolari pentu tratarea unei singure persoane.

Compania vrea, astfel, să ofere un preţ unitar către mai multe state, astfel încât negocierile între ele să fie evitate, iar accesul la tratament să fie cât mai rapid.

Vestea a generat și un val de nemulțumiri. Sunt voci care susțin că decizia fixării unui preţ ridicat ar putea crea un precedent pentru costul viitoarelor tratamente împotriva coronavirusului.

Pentru cei cu asigurare medicală privată, prețul pentru tratamentul cu Remdesivir va fi mai mare.

Pentru pacienţii cu asigurare comercială, Gilead va percepe un preţ de 3.120 de dolari pe seria de tratament, sau de 520 de dolari pe fiolă, relatează CNBC.