MENIU

Americanii se pregătesc de războaie majore. Ce armată de ROBOȚI pregătește Pentagonul

Armata SUA

Pentagonul a anunțat că a atribuit recent un contract important unei companiei de high-tech pentru a construi o trupă armată mixtă, formată din oameni și roboți.

Firma va avea ca responsabilități proiectarea, dezvoltarea și validarea unor prototipuri robotice până la jumătatea anului 2019.

Această măsură se înscrie în tendința generală, evidențiată de experții militari, care atrag atenția că armele robotizate vor juca în curând un rol mult mai mare în cadrul operațiunilor de război decât se întâmplă în prezent și că ar putea înlocui cu totul oamenii în următorii 10 ani.

O asemenea trupă combină abilitățile umane și cele ale sistemelor fără pilot, sisteme de informații și comunicații omniprezente și capabilitățile avansate pentru a-și maximiza performanțele în medii de intervenție complexe.

De la camioane și nave fără pilot, până la flote invizibile de drone subacvatice, domeniul militar și-a îndreptat foarte mult resursele și interesul spre tehnologii autonome pentru a-și îmbunătăți competențele.

Și Rusia încearcă să integreze roboți în operațiuni militare, inclusiv drone înarmate cu rol de santinele.

Mai multe articole despre:
Pentagon armata SUA