MENIU

America pregătește noi sancțiuni pentru Rusia. Lovitură greu de digerat pentru Putin

Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU

Statele Unite pregătesc noi sancțiuni pentru Rusia ca urmare a susținerii de către Kremlin a președintelui sirian Bashar-al Assad, a declarat duminică ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley.

Statele Unite pregătesc noi sancțiuni pentru Rusia ca urmare a susținerii de către Kremlin a președintelui sirian Bashar-al Assad, a declarat duminică ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Nikki Haley, potrivit Reuters.

Sancțiunile vor fi anunțate luni de secretarul american Steven Mnuchin. "Vor fi direcționate către companii care au legătură cu orice fel de echipament folosit de Assad și cu utilizarea armelor chimice", a mai spus Haley.

SUA nu-şi vor retrage trupele prezente pe teritoriul sirian până când obiectivele care stau în faţa lor nu vor fi fost atinse, a avertizat duminică ambasadoarea americană la Naţiunile Unite, Nikki Haley, citată de Agerpres.

Într-o intervenţie la canalul Fox News, Nikki Halley a prezentat o listă cu trei obiective pe care Washingtonul intenţionează să le atingă:să aibă certitudinea că nicio armă chimică nu poate fi folosită într-un mod ce ar constitui o ameninţare pentru interesele SUA; ca gruparea jihadistă Statul Islamic să fie învinsă şi ca SUA să poată supraveghea activităţile iraniene.

Obiectivul rămâne "de a vedea soldaţii americani întorcându-se, dar noi nu vom pleca fără să ne fi îndeplinit aceste misiuni", a afirmat ea.

De la alegerea sa, Donald Trump şi-a înmulţit mesajele contradictorii cu privire la problema siriană. El a spus că doreşte ca cei doi 2.000 de militari prezenţi în Siria să părăseasăn această ţară, înainte de a declara sâmbătă că occidentalii sunt dispuşi să-şi accentueze reacţia militară dacă Bashar al-Assad nu încetează să recurgă la armele chimice.

Întrebată despre relaţiile SUA cu Rusia, Nikki Haley a spus că acestea sunt "extrem de tensionate", dar că Statele Unite încă mai speră într-o îmbunătăţire a lor.

Mai multe articole despre:
SUA Siria ONU razboi Siria Nikky Haley