MENIU

Proiect: Amenzi mărite pentru bucureșteni! Iată ce nu trebuie să faci

Un nou proiect privind mărirea amenzilor pentru cei care nu au grijă de clădirile pe care le au în proprietate este discutat astăzi în cadrul Consiliului General al Municipiului București (CMGB). Astfel, cine nu va respecta obligațiile care îi revin, riscă să plătească până la 5.000 de lei.

În proiectul de hotărâre se specifică că proprietarii de imobile au obligația să asigure lucrări de reparații curente, întreținere, consolidare și, în funcție de situație, reabilitarea termică clădirii sau doar a unei părți din aceasta.

Inițiatorii proiectului au scris că instituțiile publice, agenții economici și persoanele juridice au obligația să întrețină imobilele în care își desfășoară activitatea. Ei trebuie să repare și să spele geamurile. Totodată, clădirile trebuie spălate, curățate și zugrăvite periodic.

În cazul persoanelor fizice, acestea trebuie să întrețină și să curețe locuințele pe care le dețin sau le-au închiriat. La fel se întâmplă și în cazul curților sau a altor anexe din gospodărie.

Bucureștenilor le revine obligația de a curăța fațadele locuințelor și a altor construcții amplasate cu vedere la stradă.

”Nerespectarea obligațiilor pentru persoanele jurice și fizice se va pedepsi cu amendă de la 1.000 de lei la 5.000 de lei”, scrie în proiect.

De asemenea, cei care dețin un teren pe care este construită o clădire deținută de altcineva, au obligația să le permită accesul temporar al celor din urmă pentru a face reparații, lucrări de întreținere sau consolidare. În caz contrar, ei riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei.

Mai multe articole despre:
clădiri Bucureşti amenzi imobile faţade