MENIU

Amendă pentru produsele cu dublu standard

Pentru că este un subiect la modă și care atrage votanți, Liviu Dragnea se gândește să propună o amendă de 4% din cifra de afaceri pentru firmele care comercializează produse ce nu sunt conforme cu cele vândute pe piețele din Europa de Vest.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri că prin iniţiativa privind dublul standard de calitate a produselor doreşte să introducă în legislaţia românească prevederi preluate de la nivel european care să stabilească norme de aplicat în asemenea cazuri, inclusiv o amendă de 4% din cifra de afaceri pentru firmele care procedează astfel.

"Lucrurile nu sunt complicate aici, am anunţat-o înainte de a o depune pentru că, mă rog, am auzit prostiile spuse de Orban care nici măcar nu ştie ce vorbeşte şi a încercat să mintă, ca de obicei, despre ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul European. La iniţiativa doamnei Maria Grapini, s-a realizat o dezbatere pe dublul standard, la iniţiativa dumneaei s-a finalizat şi raportul care dă posibilitatea statelor membre să poată interveni cu autorităţile naţionale când identifică astfel de cazuri. Şi vreau să depunem în Parlament o lege care să pună în legislaţia românească procedurile de aplicat în această situaţie, inclusiv o amendă de 4% din cifra de afaceri pentru aceste firme, companii care procedează în felul ăsta", a explicat Dragnea.

Preşedintele PSD s-a declarat "cât de cât mulţumit" că, după semnalele pe care le-a transmis săptămânile trecute, "cei de la Protecţia consumatorului, ANPC, s-au mai trezit şi au început să dea amenzi". "Sper să pună ordine în această zonă de comerţ şi în această procedură care nu poate fi acceptată în România", a completat Dragnea.

Liviu Dragnea a anunţat, joi, la Suceava, că va depune în Parlament un proiect de lege împotriva dublei calităţi a produselor. El a declarat că firmele străine care vor vinde produse de calitate mai slabă decât în ţările de origine vor fi sancţionate.

Mai multe articole despre:
Dragnea dublu standard amenda cifra afaceri