MENIU

Ambulanțele din Constanța circulă cu 2-3 pacienți pe caniculă și fără aer condiționat

<p>Mamă şi fiică, moarte &icirc;ntr-un accident. Maşina lor, spulberată de o basculantă</p>

Angajații Serviciului de Ambulanță Constanța acuză conducerea de condiții improprii de lucru pe caniculă. Potrivit acestora, aerul condiționat de pe mașinile de salvare nu funcționează și echipajele sunt obligate de Dispecerat să se deplaseze cu câte 2,3 pacienți, pacienți de TBC lângă cei cu neurologie sau cardiologie. 

Angajații de la Ambulanța Constanța spun că sunt obligați să încalce normele deotologice și medicale: „Sunt ambulanțe care, în momentul de față, circulă cu sistemul de aer condiționat defect, în situația în care suntem obligați de Dispecerat să ne deplasăm cu câte 2,3 pacienți, pacienți de TBC lângă cei cu neurologie sau cardiologie, ceea ce contravine normelor deontologice și medicale", se arată în plângerea formulată de aceștia.

Reprezentanții SAJ anunță că, dacă, în continuare, nu se vor lua măsuri, sunt dispuși să ajungă la Curtea Constituțională.

Ambulanțierii insistă să facă publice neregulile, spun ei, cu privire la „dictatura“ din interiorul Serviciului și a managerului, potrivit cotidianului local Atitudinea.

Oamenii au ajuns la disperare și sunt dispuși să meargă până la Curtea Constituțională, dacă este cazul, pentru a reclama faptul că le sunt încălcate drepturile.

Orele suplimentare neplătite, lipsa concediului de odihnă, condițiile de muncă sunt doar câteva dinspre aspectele semnalate de ambulanției, arată sursa citată.

De partea cealaltă, Șeful SAJ, VasilePopescu, răspunde, din nou, atacurilor și dezminte orice acuzație aduse Serviciului. „Echipamentele noastre sunt făcute în conformitate cu actele normative în vigoare. Nu le facem cum vrem noi. Ei au primit echipamente, pantaloni destui de buni. Cât despre aerul condiționat la ambulanțe, o mașină fără aer condiționat nu pleacă. Este exclus. Nu cred că, dacă se defectează o mașină, ei nu vin să sesizeze în prima secundă. Asta le și spun", a lămurit Popescu.

Cât despre faptul că sunt situații în care iau în ambulanță 2, 3 pacienți: „Nici nu avem voie să luăm mai mult de unu, dacă ambulanța este de un pacient. Sunt situații în care legea ne permite să luăm însoțitor, dar sunt limitate", a explicat șeful SAJ, care a ținut să lămurească și aspectul privind orele suplimentare.

Mai multe articole despre:
ambulanţă pacienţi