MENIU

Ambasadorul Turciei la Bucureşti a adus un omagiu victimelor tragediei din Colectiv

Ambasadorul Turciei la București, O. Koray Ertaș, a adus un omagiu victimelor incendiului de la clubul Colectiv, din Bucureşti. Acesta a depus o coroană de flori la locul unde s-a petrecut tragedia.

Ambasadorul Turciei la București, O. Koray Ertaș, a depus o coroană de flori în faţa clubului Colectiv din Capitală, în memoria victimelor incendiului produs în noaptea de 30 spre 31 octombrie.

El a fost însoţit la locul tragediei de un student turc, care a reuşit să scape cu viaţă din tragedie, şi de părinţii unui alt tânăr student de aceeaşi naţionalitate, dar care a fost grav rănit. Acesta din urmă se află internat la Spitalul Floreasca.

"Ne exprimăm solidaritatea cu cei care traversează această tragedie", a declarat ambasadorul.

"Printre răniţi se numără şi doi studenţi turci. Unul dintre ei m-a însoţit aici, este bine, dar celălalt este în stare foarte critică. Familia lui, mama şi tatăl, a venit din Turcia acum două zile", a adăugat el.

În plus, O. Koray Ertaș a precizat că "Turcia este pregătită să ofere orice fel de ajutor este necesar": "Ţin legătura cu autorităţile. (...) De asemenea, am coborât steagul în bernă la ambasada noastră. Nu ţine de mine, ca ambasador, să iau această decizie, potrivit legilor noastre. Am avut nevoie de aprobarea guvernului şi am primit-o rapid", a mai spus ambasadorul turc.