MENIU

Ambasadorul Olandei: Florile sunt cel mai bun mod de exprima prietenia cu România

Ambasada Olandei la București a organizat miercuri un concurs de aranjamente florale la care au participat peste 50 de floriști români, șeful misiunii diplomatice, Stella Ronner-Grubacic, afirmând cu acest prilej că florile sunt cel mai bun mod de a exprima prietenia cu țara noastră.

"Este o zi specială pentru Olanda. Ziua Regelui — Ziua Națională a Olandei sărbătorită astăzi este o adevărată sărbătoare a oamenilor, orașele și satele sunt decorate și multe evenimente sunt organizate în țara noastră. (...) Credem că florile sunt cel mai bun mod de exprima prietenia dintre Olanda și România. Astfel, am organizat un concurs de creații florale la care participă 53 de floriști din România. Dorim să îmbinăm florile — simbolul Olandei — cu creativitatea românilor și să arătăm că astfel putem să facem împreună o foarte frumoasă combinație", a spus Stella Ronner-Grubacic.

Concursul, aflat la a VII-a ediție, a avut ca temă crearea unui aranjament floral pentru o reuniune la nivel înalt, în contextul în care Olanda deține președinția Consiliului European, și a fost câștigat de Florina Adriana Necula. Premiul cel mare constă într-o excursie în Olanda.

Premiul al II-lea a fost câștigat de Ioana Mihai, premiul al III-lea de Florentina Vasilici, iar mențiuni au obținut Ana Maria Șerban, Alina Nicolae, Ioana Zlatea.

Concurenții au lucrat cu flori în nuanțe de portocaliu, precum orhidee, ornithogalum, kalanchoe, skimmia, crengi și verdeață.

Mai multe articole despre:
România flori prietenie ambasada Olandei