MENIU

Victor Ponta, trimis în judecată. Reacţie de ultimă oră a Ambasadei SUA la Bucureşti

Ambasada SUA la Bucurști a transmis o poziție pe tema statului de drept, la trei zile după ce premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul privind contractele de consultanță de la Turceni și Rovinari.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti spune că instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată ‎desfăşura activitatea complet independent, arătând că atât principiul unui proces echitabil, cât şi legislaţia românească trebuie respectate întru totul.

"Ambasada SUA recunoaşte rolul important pe care îl indeplinesc instituţiile independente ale statului de drept într-o democratie sănătoasă. Respectarea şi protejarea acestei independenţe este responsabilitatea tuturor actorilor şi instituţiilor statului. Aşa cum am precizat în trecut, instituţiile judiciare şi cele ale statului de drept trebuie să îşi poată ‎desfăşura activitatea complet independent. Atât principiul unui proces echitabil, cât şi legislaţia românească trebuie respectate întru totul", arată Ambasada SUA, duminică, într-un comunicat, potrivit Hotnews.

Joi, la aproape trei luni şi jumătate de la punerea sa sub urmărire penală în dosarul "Turceni-Rovinari" şi după cinci "vizite" la DNA, Victor Ponta a fost trimis în judecată, pentru fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinet individual de avocat, Victor-Viorel Ponta a obţinut de la SCA ”Şova şi Asociaţii” suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta ambasada SUA premierul României