MENIU

Ambasada Rusiei le mulțumește românilor pentru condoleanțe, după tragedia din Siberia

Ambasada Rusiei la Bucureşti - unde timp de două zile a fost deschisă o carte de condoleanţe în memoria victimelor incendiului din oraşul Kemerovo (Siberia) - şi-a exprimat recunoştinţa faţă de toţi cetăţenii români care au transmis simpatie şi condoleanţe familiilor victimelor şi celor care suferit în tragicul incident.


Cartea de condoleanţe de la Ambasada Rusiei a fost deschisă joi şi vineri, între orele 10,00 şi 13,00, la sediul misiunii diplomatice, din bd. Kiseleff nr. 6.

"Ambasada îşi exprimă recunoştinţa faţă de toţi cetăţenii români care au exprimat simpatie şi condoleanţe familiilor victimelor şi celor care au suferit în urma incendiului din complexul comercial 'Zimniaia Vişnia' din Kemerovo. Suntem foarte recunoscători pentru sprijinul acordat moral, florile aduse la ambasadă şi lumânările aprinse. Apreciem foarte mult mesajul preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, care a exprimat condoleanţe şefului statului rus, Vladimir Putin, rudelor victimelor incendiului din Kemerovo şi întregului popor rus", se arată într-un mesaj postat, joi, pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei.

Potrivit mesajului, în Rusia au avut loc mai multe evenimente de masă de solidaritate şi durere în memoria victimelor tragediei din Kemerovo. "În prezent, autorităţile de investigaţie ruse desfăşoară o anchetă asupra acestui incident. O serie de persoane implicate în incendiu sunt deja reţinute şi dau probe", se mai precizează în mesaj.

Miercuri, câteva zeci de persoane au aprins lumânări şi au depus flori în faţa Ambasadei Rusiei din Bucureşti în memoria victimelor incendiului de la Kemerovo. Printre aceştia s-au aflat şi rude ale celor decedaţi în incendiul din clubul Colectiv din Capitală.

"Am trecut prin aceleaşi etape. Eu mi-am pierdut copilul în Colectiv şi înţeleg prea bine prin ce trec părinţii copiilor din Rusia şi am venit să punem o lumânare, o floare şi să le transmitem gândul că suntem alături de ei. Pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple, trebuie ca autorităţile să-şi facă treaba. Să nu se mai dea autorizaţii pe şpăgi, să nu se mai folosească materiale proaste, uşor inflamabile. Cam acelaşi lucru s-a întâmplat şi la noi: materiale proaste, buretele ăla Dumnezeu ştie cu ce a fost lipit şi tot aşa", a declarat Eugen Iancu, tatăl uneia dintre victimele de la Colectiv, pentru agerpres.ro.

Mai multe articole despre:
Rusia explozie incendiu mall colectiv