MENIU

Ratele la bancă vor putea fi AMÂNATE în continuare - Florin Cîțu: ”Am găsit o soluție prin care putem prelungi această facilitate”

Premierul României - Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, după ședința de Guvern, că există discuții pentru a se prelungi perioada în care oamenii afectați de criza covid își pot amâna retele la bănci.

Florin Cîţu a spus că moratoriul de amânare a plăţii ratelor bancare se va prelungi şi după 1 ianuarie, când ar fi trebuit reluate plăţile.

”Am avut discuții referitor la amânarea plății ratelor la bănci. Există o decizie a EBA care spune că se pot amâna până la 9 luni. Am găsit o soluție prin care putem prelungi această facilitate. Vă vom prezenta toate detaliile în zilele viitoare. Este o soluție care intră în acel șablon pe care ni l-a dat Autoritatea Bancară Europeană”, a explicat premierul Florin Cîțu.

Moratoriul privind amânarea ratelor la credite, care a fost aplicat în acest an pentru a susţine persoanele fizice şi companii care aveau credite bancare şi care au avut probleme financiare din cauza crizei coronavirusului, expiră la 1 ianuarie 2021.

Băncile au primit mai mult de 150.000 cereri de amânare a plăţii ratelor de când a fost pusă în aplicare măsura, în aprilie 2020.

Mai multe articole despre:
florin citu