MENIU

Alunecări de teren în Vaslui. Un drum judeţean s-a surpat

DJ 284 s-a surpat pe o porţiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localităţii Epureni, în zona Huşi, în urma unor alunecări de teren accentuate de căderea abundentă de zăpadă din perioada 20 - 22 aprilie. 

Potrivit conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, probleme sunt şi în zona Arsura - Pâhneşti.

"O comisie formată din specialişti în construcţii a făcut o primă evaluare la faţa locului. Lucrările la drum au fost efectuate corespunzător, dar având în vedere că este o zonă cu probleme, va fi nevoie de o consolidare masivă. Situaţia este în atenţia noastră de mai mult timp. În cursul acestei săptămâni, va avea loc o nouă evaluare şi vom vedea exact ce este de făcut pentru remedierea problemei. Consolidarea drumului judeţean în zonele respective se ridică la aproximativ 30 milioane lei, bani care urmează să fie alocaţi prin Ordonanţa 28, privind dezvoltarea infrastructurii", a declarat vicepreşedintele CJ Vaslui, Ciprian Trifan, potrivit Agerpres.

Având în vedere riscul pentru participanţii la trafic, circulaţia pe DJ 284 în zona afectată a fost închisă, traficul fiind redirecţionat pe un drum ocolitor.