MENIU

Alunecare de teren, în Satu Mare - mai multe case au fost afectate

Mai multe case din localitatea Turţ au fost afectate de alunecări de teren apărute în urma unor lucrări de introducere a apei şi canalizării pe stradă, informează Instituţia Prefectului Satu Mare.

Prefectul Radu Roca s-a deplasat, luni, la Turţ, pentru a analiza situaţia apărută în zonă în urma alunecărilor de teren ce au afectat patru case de pe strada Dâmbeni. 

El s-a întâlnit, la faţa locului, cu primarul comunei Turţ, Ioan Irime, cu directorul societăţii de apă - canal, Apaserv Satu Mare, Ioan Leitner, şi cu ing. Angel Bustan, reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcţii.

"În zonă se efectuează lucrări de extindere a reţelei de apă şi canalizare din comună. Am cerut întrunirea imediată a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, doresc să se facă o evaluare a pagubelor la gospodăriile afectate de pe strada Dâmbeni, iar situaţia să fie raportată rapid la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi apoi să se intervină pentru consolidarea caselor cu probleme", a declarat prefectul Radu Roca.