MENIU

Caz tras la indigo, în jud. Dolj: încă o școală cu elevi INTOXICAȚI

Mai mulți elevi ai unei școli din localitatea doljeană Dăbuleni au ajuns la spital, miercuri, cu stări de greață, vomă și iritații ale căilor respiratorii, la scurt timp după ce alți 16 copii din comuna Daneți au fost într-o situație similară, anunță realitateadecraiova.net.


Potrivit ISU Dolj, în situația elevilor din Dăbuleni, ar fi vorba despre o reacție la un dezinfectant folosit după ce în școală au fost înregistrate mai multe cazuri de varicelă.

„Nouă  copii au prezentat stări greață, vomă, iritații ale căilor respiratorii și s-au deplasat la Spitalul Orășenesc Dăbuleni. La fața locului se deplasează o autospecială de victime multiple și o ambulanta SAJ cu medic. Li se acordă primul ajutor medical de cadrele medicale de la spitalul din Dăbuleni și după o evaluare se va stabili dacă vor fi transportați la Craiova. Ar fi vorba de un dezinfectant în urma varicelei”, a menționat Florin Cocoșilă, purtător de cuvânt al ISU Dolj, potrivit realitateadecraiova.net.

Mai mulți elevi de la școala din comuna Daneți, județul Dolj, au fost duşi la dispensarul din localitate, după ce s-au simțit rău la școală în urma unei deratizări, anunță realitateadecraiova.net.  Până în acest moment nu a fost anunțată substanța folosită pentru dezinsecție și concentrația soluției respective. Autoritățile au fost anunțate de profesori după ce elevii au avut dureri mari de cap și vărsături. 

Plan ROȘU de intervenție după o simplă curățenie într-o școală. 14 copii INTOXICAȚI, la spitale din Craiova