MENIU

UPDATE: Alpinistul rănit grav în Bucegi, transportat cu elicopterul la Spitalul Floreasca - FOTO

Sursa foto: Facebook

Salvamontiştii din Buşteni intervin, vineri după-amiază, pentru recuperarea de pe munte a unui alpinist grav rănit, acţiunea fiind una deosebit de periculoasă, potrivit realitateadeprahova.net.

UPDATE: Alpinistul a fost recuperat de salvatori după o operaţiune care a durat circa opt ore, el fiind transportat cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Capitală.

Conform datelor furnizate de Salvamont Buşteni, la intervenţie au participat 11 salvatori montani din cadrul serviciilor Buşteni şi Prahova.

Bărbatul de 62 de ani, din Bucureşti, a căzut aproximativ 12 metri şi s-a izbit puternic de peretele muntos după ce un piton s-a desprins. În urma loviturilor, acesta a suferit fracturi la ambele mâini, o fractură deschisă la antebraţ, probleme la coloana vertebrală şi multiple plăgi pe corp. 

ȘTIRE INIȚIALĂ: Un barbat de 61 de ani, din București, a căzut în Bucegi și a suferit mai multe fracturi la membrele superioare și inferioare.

,,Un bărbat de 61 de ani, din Bucuresti, a căzut astăzi în Bucegi și a suferit mai multe fracturi la membrele superioare și inferioare. Acesta se afla la escalada cu un prieten în Hornul din Peretele Costilei, când a cedat un piton și victima a căzut în coardă, izbindu-se de perete.

O echipă de salvamontiști a intervenit deja și în câteva momente va ajunge la ei.

Pentru ca este un caz grav, se așteaptă și sprijin aero’’, informează Serviciul Salvamont Buşteni.

Salvatorii încearcă să ajungă în zonă cu un elicopter pentru acordarea primului ajutor şi extragerea persoanei rănite.

Mai multe articole despre:
alpinist bucegi elicopter smurd