MENIU

Alina Mungiu-Pippidi: Raportul lui Toader nu rezolvă mare lucru, decizia e la K. Iohannis

Politologul Alina Mungiu-Pippidi nu crede că raportul ministrului Justiţiei asupra activităţii procurorului-şef al DNA va avea efectul dorit, chiar dacă, spune ea, "raportul este unul bun". 

"Dacă tot nu s-a grăbit, trebuia să mai aştepte puţin, pentru că, în ciuda raportului, care a fost destul de bun, modul mult prea personal şi tehnic în care l-a prezentat (...) riscă să nu ducă decât la escaladarea conflictului. Preşedintele a spus, deja, că Laura Codruţa Kovesi face treabă bună, PSD o vrea îndepărtată, opinia internaţională are o impresie bună", a spus aceasta, într-o intervenţie la Realitatea TV.

Alina Mungiu Pippidi nu crede că CSM, instituţia care trebuie să verifice cele sesizate de către ministrul Justiţiei în raportul său, va avea un rol decisiv în a lămuri lucrurile. 

"Nu mă aştept ca procurorii CSM să se alieze contra DNA, chiar dacă argumenetele lui (Tudorel Toader - n.r.) sunt bune şi probabil că are dreptate în toate punctele, mă aştept ca procurorii CSM să fie solidari cu colegii lor de la DNA", a mai spus aceasta.