MENIU

Alimentele care vindecă arsurile la stomac

Alimentele care vindecă arsurile la stomac

Evitaţi meniurile şi deprinderile alimentare cu efect agravant pentru simptomele dvs. şi alegeţi acele alimente care vă pot ajuta să stingeţi "focul" ce vă arde în interior.

Bananele

Aceste fructe calmează tubul digestiv, fiind întrebuinţate de multă vreme ca remediu la diverse probleme gastrointestinale. Ele conţin o enzimă care acţionează asupra mucoasei gastrice, determinând-o să producă o cantitate mai mare de mucus. Acesta formează un strat protector ce linişteşte stomacul iritat şi astfel atenuează senzaţiile de arsură.

Cele mai potrivite sunt bananele încă verzi, neajunse la maturitate deplină, deoarece în ele există leucocianidină, un fla­vonoid care poate preveni eficient ulcerul, protejând mucoasa gastrică împotriva unor eventuale leziuni, provocate de anumite substanţe iritante sau de unele medicamente, ca de pildă aspirina.

Totodată, cercetările recente de la Universitatea Liverpool au pus în evidenţă faptul că fibrele solubile din banană reduc inflamaţiile dureroase, prezente în afecţiuni cum sunt boala Crohn şi colita hemoragică.

Muşeţelul

Cunoscut şi întrebuinţat prin tradiţie ca un ajutor preţios pentru digestie, muşeţelul reprezintă una dintre primele opţiuni în tratarea problemelor digestive, cum sunt şi arsurile la stomac. Aceasta se datorează faptului că el posedă concomitent proprietăţi antiinflamatoare, antiseptice, antispastice şi calmante, reunindu-le într-o combinaţie unică. Dacă vă chinuie arsurile, încercaţi un ceai de muşeţel, la care aţi adăugat şi puţin lemn-dulce.

Ananasul

Şi ananasul este deosebit de bogat în enzime digestive şi în substanţe proteolitice, indispensabile asimilării proteinelor în organism, motiv pentru care el se foloseşte adesea contra arsurilor la stomac şi a altor tulburări digestive. E bine de ştiut că acest fruct conţine multă glutamină, care protejează mucoasa gastrică. Pentru a preveni apariţia senzaţiilor de arsură, vă sfătuim să mâncaţi câteva cubuleţe de ananas stropite cu miere, fie la începutul mesei, ca antreu, fie între diferitele feluri de mâncare, scrie formula-as.ro.