MENIU

Alimentele anti-foame care ajută la slăbit. Nutriționist: „Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți!”

Alimentele anti-foame care ajută la slăbit. Nutriționist: „Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți!”

Mihaela Bilic a adus în discuție în mediul online o problemă de alimentație adesea întâlnită în rândul multora dintre noi. Este vorba despre acea senzație constantă de foame, de care nu putem scăpa nici dacă respectăm mesele zilnice. Medicul nutriționist spune că felul în care alegem ce mâncăm duce la apariția acestei probleme.

Ideal este să alegem alimente cu multe fibre și proteine pentru a fi sătui pe o perioadă mai mare de timp. Iar acestea sunt utile și dacă vrem să slăbim.

Alimentele cu multe grăsimi, sare sau zahăr, dar și cele procesate ne oferă o senzație de sațietate foarte scurtă.

„Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți și să alegem alimentele cu putere sațiogenă crescută, care ne satură cu puține calorii. Senzația de sațietate apare la 2 categorii de nutrienți: fibrele care au volum mare și dau efect de stomac plin și proteinele care sunt greu de digerat/metabolizat.

La cealaltă extremă sunt alimentele cu volum mic și conținut caloric crescut, precum brânzeturi, mezeluri, grăsimi, produse de ronțăit dulci sau sărate. Chiar dacă ni se pare că am mâncat puțin, există riscul să ne îngrășăm” – a transmis Mihaela Bilic.


Citeşte întreaga ştire: Mihaela Bilic a spus care sunt alimentele anti-foame, ce ajută și la slăbit. "Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți!"

Mai multe articole despre:
alimente slabit nutritionist