MENIU

Alimente INTERZISE de Crăciun şi Revelion

Românii ar vrea să aibă pe masă de Sărbători brânzeturi franţuzeşti

Cel puţin 20% dintre românii din mediul urban ar dori să cumpere de Crăciun sau Revelion anumite produse alimentare, dar nu și le permit din cauza limitărilor financiare.

Pe lista alimentelor "interzise" de Sărbători pentru o parte dintre români sunt carnea, în special cea de curcan sau vită, peștele, dar și alimente mai scumpe cum ar fi brânzeturile „fine"/franțuzești sau „șampania mai scumpă".

Conform datelor celui mai recent studiu de piață realizat de MEDNET Marketing Research Center, bugetul alocat petrecerii sărbătorilor de iarnă este la același nivel cu cel de anul trecut, adică peste 1.500 lei.

Astfel, 35,4% dintre orășenii intervievați intenționează să cheltuiască pentru masa de Crăciun și Revelion sub 1000 lei, în timp ce 26,4% dintre aceștia urcă ușor către bugetul mediu de 1500 lei.

Această constanță este vizibilă și pentru cheltuielile alimentare (carne, cozonac, băuturi răcoritoare, fructe etc.), suma medie destinată acestora fiind de 602,21 lei (comparativ cu 600,76 lei în 2013).

În cazul celor nealimentare specifice Sărbătorilor de Iarnă (ornamente, cosmetice, îmbrăcăminte, încălțăminte etc.), suma medie alocată a scăzut ușor de la 498,63 lei la 467,64 lei.

Mai multe articole despre:
Crăciun studiu sărbători de iarnă mednet