MENIU

Alimente care diminuează durerile de stomac

Alimente care diminuează durerile de stomac

Dincolo de medicamentele care-ti amelioreaza pe termen scurt durerile de stomac trebuie sa te asiguri ca adopti si un regim alimentar bland, care nu inrautateste problema.

Iata cateva recomandari:

Bananele sunt prima solutie de urgenta la care ar trebui sa apelezi cand te confrunti cu dureri de stomac. Ele contin potasiu de care ai neaparata nevoie in cazul in care esti deshidratata. Si sunt suficient de consistente cat sa-ti potoleasca foamea. Bananele contin si o fibra solubila numita pectina care ajuta la normalizarea circulatiei libere prin tractul digestiv.

Daca nu-ti plac bananele, poti incerca cu papaya. Enzimele din ea, papaina si chimopapaina, imbunatesc nivelul aciditatii din stomacul tau. Ele ajuta totodata la redresarea digestiei si la potolierea durerilor. Pentru a profita din plin de beneficiile acestui fruct exotic, mananca papaya de dimineata, pe stomacul gol, scrie bzi.ro.

Cand stomacul tau este dat peste cap din cauza excesului alimentar, e o idee buna sa te rezumi la mancaruri care nu-l afecteaza si mai tare. Orezul, painea prajita cu branza de vaci sau cartofii fierti sunt optiunile usoare pe care le ai la dispozitie.

Mai multe articole despre:
alimentaţie sănătoasă durere stomac