MENIU

Alianţa USR-PLUS cere Guvernului să dea OUG pentru prelungirea programului de vot

Alianţa USR-PLUS solicită Guvernului să se reunească de urgenţă şi să adopte o OUG prin care să fie prelungit programul de vot până la ora 23.00, a anunţat Dacian Cioloş. 

Liderul PLUS a adăugat că alianţa solicită suplimentarea numărului buletinelor de vot.

„Observăm că cetăţenii români sunt mobilizaţi la vot în mod pozitiv surprinzător şi e foarte important pentru noi ca noi să le asigurăm condiţiile ca ei să voteze. Lucrul acesta se întâmplă atât în ţară, cât şi Diasporă. Date fiind situaţiile pe care le întâlnim la mai multe secţii de vot Alianţa 2020 USR PLUS cere Guvernului să se reunească de urgenţă pentru a lua toate măsurile necesare în vederea extinderii programului de vot, în loc de ora 21.00 până la ora 23.00. În mod clar acest lucru e necesar pentru că avem deja situaţii, cozi masive unde oameni care se pun în momentul de faţă la cozi cu siguranţă nu o să mai poată vota până la ora 21.00”, a declarat Dacian Cioloş duminică.

Acesta a mai spus că solicită Executivului şi BEC să interpreze prevederile legale astfel încât oamenii care intră în incinta clădirii unde există secţiile de votare să poată vota şi după expirarea orei de vot, ora 21.00.

„În al doilea rând cerem Guvernului şi BEC să interpreteze prevederile legale privind spaţiul în care se află alegătorii care au drept de vot la ora în care se închide secţia de vot şi să fie interpretat acest spaţiu al secţiei de vot, nu sala în care se votează ci incinta secţiei de vot. Mai concret toţi cei care vor intra în incinta clădirii în care există secţii de vot, la momentul în care se închide secţia de vot şi expiră ora de vot, să fie acceptat şi să poată să voteze”, a completat Cioloş.

Mai multe articole despre:
Cioloş USR-Plus