MENIU

Alexis Tsipras mai vrea un referendum. "Să decidă Syriza dacă susține planul de austeritate"

Premierul grec Alexis Tsipras mai vrea un referendum. De data asta în interiorul propriului partid, Syriza, care trece printr-o criză fără precedent după evadarea unui număr mare de parlamentari și ridicarea tot mai multor voci împotriva planului de salvarea Greciei semnat de Tsipras la Bruxelles.

Premierul grec Alexis Tsipras a ținut joi un discurs în fața partidului în care a cerut convocarea unui congres de urgență pentru ziua de duminică în care Syriza să decidă dacă susține sau nu al treilea plan de bail-out convenit de Guvernul de la Atena cu liderii zonei euro.

"Există o facțiune care nu acceptă analiza Guvernului care a semnat acordul de rămânere în zona euro în zorii zilei de 13 iulie. În acest caz propun un referendum pe acest subiect", a spus Tsipras, citat de enikos.gr.

Premierul elen Alexis Tsipras a avertizat în prealabil ca nu se va lasa santajat de rebelii din Syriza, partidul pe care il conduce.

Mai mult, el i-a sfatuit sa sustina pachetul de reforme necesar pentru implementarea celui de-al treilea pachet de salvare, altfel va fi nevoit sa convoace alegeri anticipate, daca va pierde majoritatea parlamentara, potrivit Ziare.com.

Seful Guvernului de la Atena va participa, joi, la o sedinta a Comitetului Central al formatiunii politice de extrema-stanga.

Cel mai probabil, el va purta un "razboi" verbal cu colegii care sustin ca prevederile noului plan de salvare, redactate de Executiv, ar fi mult mai dure decat cele propuse de creditori, care au fost respinse de populatie prin referendum.

"Daca nu voi avea majoritatea parlamentara, vom fi fortati sa convocam alegeri anticipate", a sustinut premierul elen, in cadrul unui interviu acordat radioului grec Sto Kokkino.

Mai multe articole despre:
Syriza Alexis Tsipras