MENIU

ALERTĂ PE MUNTE: 22 de turişti blocaţi, între ei şi 9 copii

Operaţiune de salvare în desfăşurare pe Vârful Roman, în zona Horezu, unde 22 de turişti, printre care se află şi 9 copii, au rămas blocaţi pe munte, anunţă Gazeta Vâlceană.

Din primele informaţii, turiştii au petrecut Revelionul la o cabană de pe Vf. Roman, iar miercuri, în jurul orei 09.00, au solicitat ajutor printr-un apel pe 112, pentru că nu mai pot porni la drum din cauza stratului foarte gros de zăpadă.

În căutarea lor au plecat jandarmii din Horezu, însoţiţi de salvamontişti, dar şi de reprezentanţi ai Obştii Horezu. Pe traseu au plecat şi două utilaje de deszăpezire, pentru că în aceste momente drumul este impracticabil.

Mircea Lera, şeful salvamont Vâlcea, a declarat pentru Realitatea TV că nu este vorba de o intervenţie specială, pentru că nimeni nu a semnalat vreo urgenţă medicală. "Probabil că în jurul orei 14:00 utilajele vor reuşi să deschidă drumul până la cabana Vf. Roman, pentrtu că sunt porţiuni unde troienele depăşesc 1,5 metri."

Potrvit presei locale, turiştii au fost avertizaţi de marţi că va ninge viscolit şi e posibil să se blocheze drumul, dar au preferat să rămână.  

Mai multe articole despre:
zăpadă turişti munţi blocaţi