MENIU

ALERTĂ MEDICALĂ: 4 noi simptome COVID-19, raportate de persoane vaccinate cu ambele doze

Patru noi simptome Covid, dupa ambele doze de vaccin

Persoanele care s-au infectat cu coronavirus au prezentat simptome diferite fata de cele deja cunoscute, desi s-au imunizat cu ambele doze de vaccin anti-Covid-19, potrivit unui studiu.

„Am văzut simptome similare ale virusului Covid-19 raportate, în general, în aplicație de către persoanele care au fost sau nu vaccinate. Cu toate acestea, au fost raportate mai puține simptome pe o perioadă mai scurtă de timp de către cei care au fost deja infectati, sugerând că se îmbolnăvesc mai puțin grav și se insanatosesc mai rapid", precizeaza cercetatorii.

Patru noi simptome Covid, dupa ambele doze de vaccin

Principalele simptome ale virusului sunt: temperatură ridicată, tuse progresiva și  pierdere a mirosului sau a gustului. Conform cercetătorilor, britanicii cu teste pozitive au raportat diferite simptome, precum: durere de cap si de gat, scurgeri nazale, stranut.

Specialistii indeamna persoanele care prezinta ca simptom strănutul să se testeze, pentru a se asigura că nu sunt infectate cu virusul Covid-19. Cele care au luat deja virusul,  in urma primei doze de vaccin, au raportat aceleași patru simptome, plus o tuse persistentă.

Peste 33 de milioane de oameni din Marea Britanie sunt acum complet vaccinați împotriva Covid-19 și peste 45 de milioane au primit prima doză de vaccin.

Imunizarile sunt esențiale pentru prevenirea deceselor sau a bolilor grave și s-au dovedit a reduce numărul de spitalizări.