MENIU

Alerta în SUA din cauza furturilor comise de români. Compatrioții folosesc copii în acțiunile lor

Alerta în SUA din cauza furturilor comise de români. Foto: StiriDiaspora

Mafioții români țin pe jar serviciile de securitate din Statele Unite ale Americii după ce au golit conturile mai multor cetățeni. 

Membrii grupărilor criminale ar fi început să-și implice și copiii în infracțiunile pe care le comit. Asta pentru că cei mici sunt scutiți de răspundere penală. De altfel, minorii folosiți de liderii grupărilor primesc și cele mai riscante sarcini, precum scoaterea banilor de la bancomate.

Hotii obisnuiau să fure de la americani prin clonarea cardurilor. Mai mult, infractorii au început să comită și tâlhării, iar potrivit autorităților in acest fel au strâns averi uriașe. Serviciile de Securitate americane au intensificat colaborarea cu instituțiile de forță din România pentru a-i prinde pe făptași. 

Cea mai recentă lovitură - în Miami

Eddie Rodríguez, purtătorul de cuvânt al departamentului de poliție, a dezvăluit detaliile acestui caz neobișnuit, potrivit informațiilor raportate de Telemundo 51. Suspecții și-au extins operațiunile criminale în comitatul Broward, ajungând chiar până în New York.

Rodríguez a explicat că aceștia au folosit o varietate de strategii și pretexte pentru a comite furturile de bijuterii. Una dintre cele mai șocante tactici pe care le-au adoptat a fost implicarea minorului pentru a stârni compasiunea victimelor lor.

Scene halucinante în Botoșani. A sunat la 112 din interiorul spitalului ca să vină personalul medical să îi bage în seamă

În unele cazuri, ei și-au schimbat povestea, pretinzând că au nevoie de bani pentru a cumpăra benzină, medicamente sau un bilet de avion pentru a se întoarce în țara lor de origine, scrie StiriDiaspora. Atunci când oamenii nu au reacționat interesat, au profitat de ocazie pentru a sustrage bijuteriile.

Familia de origine română, filmată în timpul unei infracțiuni

Poliția a documentat cel puțin 10 astfel de cazuri legate de această familie și deține înregistrări de supraveghere care îi prezintă în timpul comiterii infracțiunilor. Într-un incident petrecut în Hialeah, o victimă îmbrăcată în alb este surprinsă în timp ce face curățenie în fața propriei case și s-a putut observa modul în care hoții acționau. 

Unul dintre suspecți s-a apropiat de el, l-a atins pe gât și după o scurtă conversație, a reușit să-i fure lanțul. Până în prezent, au fost arestați trei membri ai familiei, iar minorul de 10 ani implicat în furturi se află în custodia Departamentului pentru Copii și Familii.

Departamentul de poliție are în posesie cel puțin 50 de bijuterii de lux, considerate a fi parte din furturile comise de acești suspecți. Ancheta a relevat și că aceștia au închiriat mai multe autovehicule.

Autoritățile din Hialeah continuă investigațiile și avertizează comunitatea cu privire la acest tip de infracțiuni care implică minori. 

Premieră extraordinară: Primul hibrid lup-câine a fost descoperit în Carpaţii Meridionali. Specialiștii au confirmat