MENIU

Alertă în Satu Mare. Pirotehniștii, în misiune

Un proiectil perforant din al II-lea Război Mondial a fost ridicat, vineri după-amiază, de către echipajul pirotehnic al I.S.U. Satu Mare, de pe un teren agricol, la periferia orașului Satu Mare.

Un bărbat care executa lucrări agricole și care a observat un obiect metalic neidentificat a alertat la numărul 112.

Muniţiile neexplodate constituie un pericol deosebit pentru populație, dacă nu sunt respectate regulile de siguranţă şi modul de comportare la găsirea de elemente de muniţie rămasă neexplodată.

Conform portalsm.ro, misiunile de asanare a teritoriului, transportare, depozitare și distrugere a muniției rămasă neexplodată sunt executate de către o echipă de pirotehniști care au o pregătire specială în acest domeniu.

În cazul în care ești pus într-o situație similiară, de a descoperii muniții neexplodate, este necesar să cunoști prevenirea accidentelor! Astfel, trebuie să anunți de urgență organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul pentru situaţii de urgenţă despre descoperirea de muniţii neexplodate. De asemenea, nu trebuie să miști de pe loc munițiile. Nu trebuie să desfaci, să lovești, să tai, să aprinzi focul sau să demontezi munițiile descoperite.