MENIU

ALERTĂ ÎN CAPITALĂ: 18 români verificaţi pentru EBOLA

ALERTĂ ÎN CAPITALĂ: 18 români verificaţi pentru EBOLA
<p>Alertă &icirc;n Capitală</p>

18 români care s-au întors de curând din Africa sunt monitorizaţi de autorităţile sanitare. Specialiştii le verifică temperatura din două în două zile şi, dacă apar semne de boală, vor fi izolaţi. Autorităţile au amenajat deja în Capitală primul spital pregătit să trateze o astfel de îmbolnăvire.

La Institutul Matei Balş din Capitală a fost amenajat un salon în care ar putea fi internaţi pacienţii suspectaţi de infecţie cu Ebola. Acum, ventilatoarele, aparatele de dializă renală şi kit-ul de resuscitare sunt în conservare. Dar, dacă va apărea o suspiciune, ele vor fi desigilate şi folosite. Încăperea este dotată cu echipamente de ultimă generaţie şi aprovizionată cu toate materialele necesare.

Momentan, doar două paturi sunt pregătite la Institutul Matei Balş pentru pacienţii infectaţi cu Ebola. Dacă va fi nevoie, întreaga secţie de terapie intensivă va fi transformată pentru a primi un număr mai mare de bolnavi.

În plus, un spital de campanie ar urma să fie ridicat la marginea Capitalei. Bilanţul epidemiei de Ebola a depăşit deja 4.400 de morţi la nivel global.

AVERTISMENT ÎNGRIJORĂTOR: "Lumea este pe cale să piardă cursa împotriva Ebola"

Mai multe articole despre:
sănătate virus ebola