MENIU

Alertă în Canada. 33 de persoane au murit din cauza caniculei. Cât mai durează infernul

Alertă în Canada. 33 de persoane au murit din cauza caniculei. Cât mai durează infernul

Valul de căldură care afectează de aproape o săptămână estul Canadei a provocat cel puţin 33 de decese în provincia Quebec, au anunţat joi autorităţile locale.

Un număr de 18 decese s-au înregistrat în Montreal, a precizat directoarea regională a departamentului de sănătate publică din această metropolă, Mylčne Drouin, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a precizat că victimele din Montreal sunt, în cea mai mare parte, bărbaţi cu vârste cuprinse între 53 şi 85 de ani, aflaţi n situaţii vulnerabile şi care nu deţin aparate de climatizare. Celelalte decese au fost înregistrate în alte regiuni ale provinciei francofone.

Agenţia meteorologică Environnement Canada a prognozat pentru joi o temperatură maximă de 35 de grade Celsius, cu un indice humidex (care se referă la temperatura resimţită de corpul uman) care ar putea ajunge până la 45 de grade.

Episodul canicular ar trebui să se diminueze joi seara, iar temperaturile vor scădea la valori cuprinse între 23 şi 25 de grade în zilele următoare.

''Sunt cu toată inima alături de locuitorii Quebecului care au pierdut pe cineva apropiat în timpul caniculei'', a scris pe Twitter premierul canadian Justin Trudeau, sfătuindu-şi concitadinii ''să se protejeze atât ei cât şi familiile lor''.

Nu a fost raportat deocamdată niciun deces provocat de caniculă în provincia vecină, Ontario, afectată de asemenea de temperaturile ridicate. În 2010, un val de căldură a provocat moartea a circa 100 de persoane în regiunea Montreal. 

Mai multe articole despre:
Montreal Canada canicula quebec