MENIU

Alertă de inundaţii: râuri din 17 judeţe, sub cod GALBEN 

Alertă de inundaţii: râuri din 17 judeţe, sub cod GALBEN / Foto: Arhivă

Hidrologii au emis, luni, o avertizare cod galben de inundaţii, valabilă pe râuri din 17 judeţe din ţară. Avertizarea este valabilă de marţi, ora 6:00, până miercuri ora 10:00.

Potrivit hidrologilor, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

De marţi, ora 6:00, până miercuri, ora 10:00, pe râuri din judeţele Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Caraş Severin, Timiş, Gorj, Mehedinţi, Braşov, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Covasna şi Buzău de anunţă inundaţii. 

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul marţi ora 11:00 – ora 18:00 pe unele râuri mici din judeţele Caraş Severin, Gorj, Dâmboviţa şi Prahova.