MENIU

ALERTĂ de COVID-19 la Beijing. Noi cazuri de infectare raportate

Este alertă la Beijing! Peste 100 de noi cazuri de Covid-19 au fost înregistrate de când boala a reapărut în capitala Chinei, anunţă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Autorităţile spun că oraşul este "în stare de război" pentru a preîntâmpina orice nou focar, informează Realitatea PLUS.

1500 de angajați ai unei piețe trebuie să rămână acasă și să facă teste de coronavirus. Zilele trecute, 75 de mii de oameni au fost testați, iar medicii au decoperit zeci de noi persoane infectate. 

În ciuda acestui fapt, OMS transmite că nu poate confirma un nou focar de coronavirus în Beijing. Una dintre ipotezele luate în calcul ar fi că numărul îmbolnăvirilor este cauzat de importul şi prelucrarea somonului, într-o piață, precizează reprezentanții Organizației.

"China a raportat mai multe cazuri în Beijing, după 50 de zile în care nu a existat niciun caz în acest oraș. Mai mult de 100 de cazuri au fost confirmate acum. Originea erupției se investighează. În ciuda creșterii numărului cazurilor de Covid-19, nu putem pierde din vedere alte probleme care țin de sănătatea publică, care includ și gripa", a afirmat Tedros Adhamos Ghebreyesus, directorul general OMS.

Mai multe articole despre:
beijing china coronavirus