MENIU

ALERTĂ de Covid în Danemarca! Numărul de infecții cu varianta Omicron a crescut de 10 ori

Variantă nouă COVID-19 Africa de Sud / Profimedia

Varianta Omicron provoacă tot mai mare îngrijorare la nivel internațional. Danemarca, spre exemplu, a raportat, duminică, un număr îngrijorător de 183 de infecții confirmate cu această variantă, de 10 ori mai mare decât numărul de cazuri identificate anterior.

Înainte de anunțul făcut de autoritățile daneze duminică, la nivelul întregii Zone Economice Europene au fost înregistrate în total doar 182 de infecții cu varianta Omicron, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, relatează Euronews.

„Există acum lanțuri de infecție în care varianta este descoperită la persoane care nu au călătorit în străinătate sau nu au intrat în contact cu persoane care au călătorit în afara țării”, a anunțat Henrik Ullum, directorul Institutului de Sănătate Publică din Danemarca.

Vineri autoritățile daneze confirmaseră 18 infecții cu varianta Omicron, alte 42 de persoane fiind suspectate că au contractat această nouă varianta a SARS-CoV-2.

Țara nordică este unul dintre liderii europeni în ceea ce privește secvențierea genetică, lucru care îi permite să depisteze mai rapid cazurile de contagiere cu diferitele variante ale coronavirusului.