MENIU

Alertă cu bombă pe un feribot din nordul Franței

Pasangerii au fost evacuaţi

Un feribot, care se pregătea să părăsească nordul Franței cu destinația Marea Britanie, a fost nevoit să îi evacueze pe cei 450 de pasageri aflați la bord, după descoperirea unui rucsac abandonat, care conținea doar ouă și sandvișuri, transmite AFP.

În timp ce vaporul se afla la mal, la Loon Plage, în apropiere de Dunkerque, personalul de la bord a descoperit, în jurul orelor 16.15, un rucsac considerat suspect într-o coș de gunoi de pe puntea unde erau staționate mașinile, a făcut cunoscut o sursă din cadrul poliției.

Nava "Dover Seaways", proprietate a companiei maritime DFDS, se pregătea să ridice ancora, a precizat Centrul operațional pentru incendii și operațiuni de salvare (Codis) din regiunea Nord.

Aproape 450 de pasageri și membri ai echipajului au fost evacuați într-o clădire a terminalului portuar în așteptarea echipelor de deminori, a adăugat această sursă.

Operațiunile s-au încheiat în jurul orelor 19.10 când specialiștii au constatat că rucsacul conținea doar alimente, potrivit mai multor surse. Cele 450 de persoane evacuate au putut reveni ulterior pe feribot, care în scurt timp a părăsit portul, scrie Agerpres.

Mai multe articole despre:
alertă cu bombă atentat terorist