MENIU

Alertă falsă cu bombă la un liceu din Capitală. Clădirea a fost evacuată

Liceul Ion Barbu

Liceul Ion Barbu din Capitală a fost evacuat în urma unei alerte cu bombă. Controlul pirotehnic de la liceul Ion Barbu s-a incheiat. Apelul primit prin 112 nu se confirma, au anunţat reprezentanţii Poliţiei.

Din primele informaţii, evacuarea tinerilor s-a făcut rapid, apelul fiind făcut la 112 în urmă cu o oră.

La faţa locului au fost trimise echipaje de poliţie dar şi echipaje de pirotehnişti.

Până în prezent, autorităţile nu cunosc niciun fel de date despre persoana care a sunat la 112, anunţând că în liceu se află o bombă dar nici circumstanţele în care a fost efectuat apelul telefonic, scrie adevarul.ro.

„Am fost informaţi despre acest telefon, s-a procedat la evacuarea liceului. Majoritatea copiilor au fost introduşi în sala de liceu. În momentul de faţă s-a ajuns la etajul doi cu căutarea şi cu cercetările, eu consider că nu vor fi probleme deosebite”, a explicat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, la Digi 24. Oficialul a precizat că este prima oară în ultimele patru luni când se confruntă cu o asemenea alertă.

Acesta a mai spus că dacă se va dovedi că cel care a sunat la 112 este un elev din liceu, vor fi luate sancţiuni drastice.