MENIU

Mine antipersonal descoperite într-o clădire pe Calea Victoriei//Nu aveau încărcătură explozibilă

Alertă cu bombă în centrul Capitalei, pe Calea Victoriei, într-o clădire aflată în reabilitare, informează Realitatea PLUS. Polițiștii care au verificat zona au găsit în subsolul clădirii respective mine antipersonal fără încărcătură explozibilă. Zona a fost evacuată și traficul a fost deviat timp de două ore, până la ora 21.30.



Minele au fost ridicate de specialiştii Serviciului Pirotehnic sosiți la fața locului, iar polițiștii fac cercetări în continuare pentru a afla cum au ajuns minele în subsolul clădirii. 

Alerta cu bombă în centrul Capitalei, pe Calea Victoriei, într-o clădire aflată în reabilitare, a fost anunțată vineri, în jurul orei 19.30.

Poliţiştii au efectuat vineri seara verificări într-un imobil aflat în reabilitare din sectorul 1, în urma unui apel primit la numărul de urgenţă 112 prin care un bărbat a anunţat că în clădire se află mai multe dispozitive explozibile.

Potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia Capitalei, apelul a avut loc în jurul orei 19.40.

Persoanele din locul alertat cu bombă au fost evacuate. La fața locului au sosit mai multe echipaje de poliție, dar și pirotehniștii de la SRI. Traficul în zonă a fost restricționat și deviat timp de două ore, până la 21.30 .

La faţa locului au sosit poliţişti ai Secţiei 1 şi Brigăzii Rutiere care au restricţionat traficul în zonă. 

Și specialişti ai Serviciului Pirotehnic din cadrul IGPR s-au deplasat la faţa locului şi au efectuat verificări în imobilul respectiv pentru descoperi dacă apelul se confirmă.

În ultimele săptămâni, în București, au mai fost sesizate patru astfel de amenințări, dar toate s-au dovedit a fi false.

În urmă cu o zi, joi, 5 martie, alerta cu bombă anunțată la Veranda Mall din sectorul 2 al Capitalei, în zona Piața Obor, s-a dovedit a fi falsă. A fost a doua alertă cu bombă în aceeași zonă din ultimele două săptămâni. Pe 20 februarie, o altă amenințare cu bomba a fost semnalată printr-un apel la 112. În final, alerta s-a dovedit una falsă, după ce echipa pirotehnică a SRI a verificat zona. 

Mai multe articole despre:
bomba calea victoriei 112 alerta sri pirotehnisti politie