MENIU

Incident aviatic în România! Motorul unui avion Blue Air ar fi CEDAT în timpul zborului UPDATE

Blue Air dă bilete gratuite către toate destinaţiile

Un avion Boeing 737-400 Blue Air, care a decolat la ora 9:00 de pe Aerportul Internațional Henri Coandă către Palma de Mallorca, în Spania, a întâmpinat probleme tehnice și a fost nevoit să se întoarcă din drum. 

Potrivit portalului dedicat aviației Boarding Pass, de vină pentru întoarcerea forțată pe aerportul Henri Coandă este chiar unul dintre motoarele aparatului de zbor, care ar fi cedat. Aparatul de zbor a aterizat cu bine pe pista 08R/26L, fiind întâmpinat de pompieri. 

În captura de imagine de mai sus, făcută de pe site-ul flightradar24.com, se poate observa traseul urmat de avionul Blue Air.

Aeronava are 26 de ani vechime, iar la bordul ei se aflau 134 de oameni.

Aterizare de urgență

"Cursa 0B 9247 București – Palma de Mallorca, aparţinând companiei aeriene Blue Air, a decolat de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București la ora 09.00. După decolare, la ora 09.09, comandantul aeronavei a declarat urgență, din motive tehnice.

Imediat, pe Aeroportul Henri Coandă s-a format dispozitivul de urgență, conform procedurilor standard. Aeronava a aterizat în siguranță, la ora 09.41. La bord se aflau 135 de pasageri și echipajul. Traficul aerian pe Aeroportul Henri Coandă se desfășoară în condiţii normale", a precizat Serviciul Comunicare Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Anunț.

'Din primele informaţii primite de la echipaj se pare că a fost vorba de o semnalizare neconcludentă a parametrilor de funcţionare a unuia dintre motoarele aeronavei. Pentru a evita disconfortul unor probleme pe parcursul zborului, sau la zborul de retur, comandantul aeronavei a decis să se întoarcă la Otopeni, aeroport unde dispunem de echipe tehnice care să verifice amănunţit aeronava', arată un comunicat Blue Air, citat de Agerpres.

Se precizează că, imediat după aterizare, toţi pasagerii au fost debarcaţi şi transferaţi în terminalul aeroportului, unde personalul de handling la sol le asigură asistenţă până în momentul plecării.

Blue Air estimează că decolarea către Palmă de Mallorca va avea loc la 12:15, iar zborul va fi operat cu o altă aeronava Blue Air.

Mai multe articole despre:
avion radar Blue Air motor cedat