MENIU

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu avionul Blue Air care trebuia să aterizeze pe aeroportul din Catania

O aeronavă Boeing 737 a Blue Air, cu 132 de persoane la bord, a aterizat, joi dimineață, pe aeropotul din Palermo, după ce nu a putut efectua această procedură pe aeroportul din Catania. Avionul a decolat de la Bacău.

UPDATE: După ce o aeronavă Blue Air a fost nevoită să aterizeze pe aerportul de rezervă din Palermo, compania aviatică revine cu clarificări.

Blue Air susține că în niciun moment al zborului, siugranța oamenilor aflați la bord nu a fost pusă în pericol, iar piloții nu au declarat aterizare de urgență, stare de urgență sau situație de urgență.

”Apropierea în vederea aterizării la Catania s-a desfășurat conform procedurilor standard, fără nicio deviere, iar comandantul, experimentând condițiile meteo nefavorabile, a decis întreruperea procedurii de aterizare și redirecționarea spre aeroportul de rezervă Palermo”, scriu reprezentanții Blue Air într-un comunicat.

Totodată, aeronava se află în starea tehnică optimă pentru zbor și nu a experimentat niciun defect tehnic sau de altă natură în timpul zborului sau al aterizării.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Știre inițială:

Avionul a fost la un pas să se prăbușească în mare, iar martorii spun că avionul a pierdut foarte multă altitudine într-un timp foarte scurt, transmite Realitatea TV.

Între timp, reprezentanții Blue Air au emis un comunicat de presă în care explică cum s-au petrecut lucrurile.

”Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat, astăzi, de la Bacău cu destinația Catania a fost nevoit să realizeze o oprire pe aeroportul de rezervă Palermo, unde cei 126 de pasageri și cei 6 membri ai echipajului au aterizat în siguranță.

Cauza exactă în urma căreia aeronava Boeing 737 a fost nevoită să-și întrerupă cursa a fost, în principal, vântul puternic în rafale cu fenomenul de forfecare, cât și turbulențele severe în apropierea aeroportului.

Imediat după încheierea acestor fenomene meteo, aeronava și-a continuat zborul cu destinația Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania - Bacău”, scriu reprezentanții Blue Air.

Mai multe articole despre:
Palermo imagini urgenţă acion blue air aterziare