MENIU

Alertă ANM după incendiul de proporții din Sectorul 6, norul toxic este aproape staționar

Incendiu Remat S6 Bucuresti (InquamPhotos/Octav Ganea)

Norul de fum toxic degajat în urma incendiului din Sectorul 6 va fi relativ staţionar, cu o ușoară tendinţă de deplasare către est-nord-est, spre Giulesti, a anunțat Administraţia Naţională de Meteorologie. Specialiștii precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteo, este posibilă  actualizarea prognozei pentru ziua de sâmbătă.  

"Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie privind evoluţia norului de fum din zona municipiului Bucureşti - sector 6 se apreciază că cerul va fi temporar noros, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general slab, din direcţie predominant vestică-sud-vestică, astfel că evoluţia norului de fum va fi de relativă staţionare şi dispersie atât în zona sursei de incendiu, cât şi în zonele limitrofe, cu o uşoară tendinţă de deplasare către est-nord-est", se spune în comunicat.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza prognoza emisă sâmbătă.

INCENDIU violent în București! Mașini cuprinse de flăcări - Intervenție de urgență a pompierilor