MENIU

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Laboratorul unui mare lanţ de cofetării, ÎNCHIS - Ce nereguli au descoperit inspectorii

Laboratorul unui mare lanţ de cofetării a fost închis

Laboratorul unui lanţ de cofetării a fost închis joi seara, după un control efectuat de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC).

CJPC Timiş a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 22 de unităţi din domeniul alimentar din judeţ, dar şi închiderea laboratorului de patiserie care fabrica produse pentru cofetăriile lanţului respectiv, a anunţat, joi seara, şeful adjunct al CJPC Timiş, Mihai Alin Gubandru.

În perioada 31 august - 1 septembrie, au fost verificaţi 37 operatori economici în Lugoj şi 33 în Timişoara, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate mai multe sancţiuni, între care 84 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 605.000 de lei, 42 de avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în cantitate de 2.039 kg. De asemenea, a fost oprită temporar şi o unitate, în vederea expertizării a 3.037 grame de bijuterii.

"Ca măsuri complementare, a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor pentru 22 de unităţi, a fost propusă măsura de închidere a unităţii pentru o perioadă de cel mult şase luni, pentru 22 de unităţi, între care laboratorul unei cofetării care face produse pentru toate unităţile lanţului respectiv, a fost închis până la şase luni, cele mai grave abateri fiind înregistrate la condiţiile de igienă, de depozitare şi produse expirate", a explicat Gubandru.

*Sursa foto: CJPC Timiş