MENIU

Aleksei Navalnîi, în greva foamei. Acuzații grave lansate din detenție de principalul opozant al lui Putin

Aleksei Navalnîi

Aleksei Navalnîi a anunțat, miercuri, că a intrat în greva foamei. Aflat în detenție într-o colonie penitenciară, cel mai cunoscut opozant al Președintelui Vladimir Putin a denunțat lipsa accesului la îngrijiri medicale şi o formă de ”tortură” prin privarea de somn.

Mesajul lui Navalnîi a fost publicat pe contul său de Instagram de avocații săi. 
”Declar greva foamei pentru a cere aplicarea legii şi pentru ca un medic pe care l-am ales eu să fie lăsat să vină să mă vadă”, a anunțat Navalnîi. Acesta a precizat că suferă de dureri de spate şi de picioare. ”Ce altceva pot face?! Am dreptul de a cere să vină un medic şi să primesc medicamente. În mod stupid, nu mi se asigură nici una, nici cealaltă”, a adăugat opozantul rus. 

Navalnîi a reclamat și în urmă cu o săptămână faptul că sănătatea i se deteriorează în detenție. În replică, Administraţia penitenciară a transmis că starea sa de sănătate este ”satisfăcătoare”, potrivit Agerpres.

În mesajul postat miercuri, opozantul rus a precizat că nu mai simte părți din picioare și că este victima ”unei torturi prin privare de somn”, fiind trezit ”de opt ori pe noapte” cu prilejul controalelor gardienilor.

Navalnîi a fost condamnat, în februarie, la doi ani de închisoare pentru o afacere de fraudă care datează din 2014. Atât el, cât și ONG-urile și mai multe țări europene consideră că este vorba despre o condamnare politică.